Chemeter

Chemeter

Chemeter is innovatieve en onderscheidende software voor veiligheidsinformatiebladen of VIB’s. Speciaal ontwikkeld voor producenten, importeurs, verdelers en mixers van gevaarlijke stoffen. Chemeter is gebaseerd op een ‘slim’ calculatiesysteem dat automatisch veiligheidsinformatiebladen, VIB’s of MSDS (Engels: Material Safety Data Sheets) creëert. Deze veiligheidsbladen:

 • Voldoen aan de geldende wettelijke bepalingen in het land waar het eindproduct op de markt komt, precies op het moment dat dit gebeurt.
 • Zijn geschreven in de taal van het land waar het eindproduct wordt vermarkt.
 • Voldoen aan de landspecifieke limieten voor blootstelling op de werkplek.
 • Voldoen aan de specifieke wetgeving zoals benoemd in sectie 15.

 

GHS proof

De met Chemeter gecreëerde VIB’s voldoen volledig aan de internationale voorwaarden zoals vastgelegd in de Globally Harmonized System of Classification and Labelling of Chemicals (GHS) die geldt in meer dan 50 landen van de wereld. Waarbij aangetekend dat ieder land z’n eigen specifieke aanvullingen op dit systeem hanteert.

 

Altijd up-to-date

Dankzij het volstrekt unieke calculatiesysteem is Chemeter voortdurend up-to-date met de specifieke en zeer veranderlijke wetgeving voor gevaarlijke stoffen. In alle 30 landen waar met deze veiligheidsinformatiebladen wordt gewerkt, dus ook in Nederland. Daarvoor hoeft u als gebruiker van Chemeter niets te doen. De updates zijn volledig geautomatiseerd.

 

Toxicologisch blad

Chemeter heeft een toxicologische profielmodule die automatisch en moeiteloos alle nodige documentatie creëert. Zoals verplicht in artikel 45 van de EC verordening 1272/2008 (CLP). Dit betreft de benoeming van instanties die informatie moeten ontvangen van importeurs en andere distributeurs van gevaarlijke mengsels. Gevaarlijk op basis van gezondheid en fysische aspecten. Belangrijkste doel: het formuleren van preventieve en curatieve maatregelen in het geval van noodmaatregelen op gezondheidsgebied. Bovendien heeft deze Siam software ook een andere module ontworpen die voldoet aan de equivalente verplichting in Portugal (CIAV), die werkt volgens de toxicologische kennisgevingsprocedure van het land. Naast onze consultingservice helpen we onze klanten om gifcentra in Europa en de rest van de wereld op de hoogte te stellen.

 

Eenvoudig labels ontwerpen in uw huisstijl

Chemeter biedt een geïntegreerde labelontwerper waarmee u gemakkelijk en snel labels kunt ontwerpen met informatie over uw product. Inclusief grootte en beschikbaarheid. Geheel conform CLP- en GHS-regelgeving, vormgegeven in uw eigen huisstijl. Ook dat is de meerwaarde van deze Siam software voor VIB. Dit werkt als volgt:

 1. Bereid uw sjabloonontwerp voor.
 2. Selecteer de talen.
 3. Creëer automatisch het label.

De mogelijkheid van een online demo

In verband met het coronavirus is het uitzonderlijk problematisch – zo niet onmogelijk – om bij u op het bedrijf een demonstratie te geven van onze software. Daarom wijze we u er op dat wij u ook online een volledige demonstratie kunnen geven via Skype, Whereby of andere technologie. Het niveau van die online demo’s is inhoudelijk precies dezelfde als bij een persoonlijk bezoek. Op die manier bent u met betrekking tot uw veiligheidsinformatiebladen helemaal gereed voor de uitdagingen die wachten ná de coronacrisis.

Integratie met uw systeem

Maak gebruik van de kracht van Chemeter in uw managementsysteem

Siam software voor VIB biedt u de mogelijkheid om uw gegevens over te dragen of volledig te integreren in uw productiesysteem (u hoeft uw productinformatie niet opnieuw in te voeren).

Met Chemeter neemt u automatisch en op een transparante wijze documentatie op (veiligheidsinformatiebladen, labels, transportdocumenten, enzovoort) in uw productieprocessen. Verder biedt het systeem u de mogelijkheid om snel en betrouwbaar informatie (formules, functies, enzovoort) over te brengen van uw managementsysteem naar Chemeter (en vice versa).

1. Webservices en XML: gebruik de meest betrouwbare technologie
Chemeter zorgt voor dynamische en betrouwbare integratie die is toegesneden op alle systemen, met behulp van communicatienormen en overdracht van gestructureerde informatie.

2. Importeren vanuit externe gegevensbronnen: integreer uw gegevens snel
Chemeter biedt een intuïtieve wizard waarmee u gemakkelijk en moeiteloos gegevens uit andere bronnen kunt importeren (Excel, Access, ODBC, Microsoft SQL Server, Oracle, MySQL, DB2, enzovoort). Het kost u slechts enkele minuten om uw gegevens in te voeren in Chemeter.

3. Opdrachtregel: de meest rechtlijnige technologie
Interactie met Chemeter met behulp van de opdrachtregel.
Onze klanten hebben veel managementsystemen die zijn geïntegreerd met Chemeter. Dit zijn de bekendste:

 • ECM GT Químca
 • Logic Class
 • AS/400
 • Oracle
 • Expertis
 • Primavera
 • JD Edwards
 • SAP
 • PHC
 • SAGE
 • Selenne
 • Microsoft Dynamics Nav (Navision)

Relevante industrieën

♦ Lijmen
♦ Multi-sectorale toevoegingen
♦ Laboratoria
♦ Diervoeding
♦ Automotive en smeermiddelen
♦ Rubber

♦ Kleurstoffen en pigmenten
♦ Glazuur
♦ Bestrijdingsmiddelen
♦ Biociden en meststoffen
♦ Textiel en lederwaren
♦ Harsen

♦ Verven
♦ Vernissen en inkten
♦ Reinigingsproducten,
♦ Parfums en cosmetica
♦ Bouwstoffen
♦ Farmaceutische industrie

De mogelijkheid van een online demo

In verband met het coronavirus is het uitzonderlijk problematisch – zo niet onmogelijk – om bij u op het bedrijf een demonstratie te geven van onze software. Daarom wijze we u er op dat wij u ook online een volledige demonstratie kunnen geven via Skype, Whereby of andere technologie. Het niveau van die online demo’s is inhoudelijk precies dezelfde als bij een persoonlijk bezoek. Op die manier bent u met betrekking tot uw veiligheidsinformatiebladen helemaal gereed voor de uitdagingen die wachten ná de coronacrisis.

Ja, ik wil vrijblijvend een gratis demo van Chemeter

4 + 7 =