Chemeter

Chemeter

Chemeter is innovatieve en onderscheidende software voor veiligheidsinformatiebladen of VIB’s. Speciaal ontwikkeld voor producenten, importeurs, verdelers en mixers van gevaarlijke stoffen. Chemeter is gebaseerd op een ‘slim’ calculatiesysteem dat automatisch veiligheidsinformatiebladen, VIB’s of MSDS (Engels: Material Safety Data Sheets) creëert. Deze veiligheidsbladen:

 • Voldoen aan de geldende wettelijke bepalingen in het land waar het eindproduct op de markt komt, precies op het moment dat dit gebeurt.
 • Zijn geschreven in de taal van het land waar het eindproduct wordt vermarkt.
 • Voldoen aan de landspecifieke limieten voor blootstelling op de werkplek.
 • Voldoen aan de specifieke wetgeving zoals benoemd in sectie 15.

 

GHS proof

De met Chemeter gecreëerde VIB’s voldoen volledig aan de internationale voorwaarden zoals vastgelegd in de Globally Harmonized System of Classification and Labelling of Chemicals (GHS) die geldt in meer dan 50 landen van de wereld. Waarbij aangetekend dat ieder land z’n eigen specifieke aanvullingen op dit systeem hanteert.

 

Altijd up-to-date

Dankzij het volstrekt unieke calculatiesysteem is Chemeter voortdurend up-to-date met de specifieke en zeer veranderlijke wetgeving voor gevaarlijke stoffen. In alle 30 landen waar met deze veiligheidsinformatiebladen wordt gewerkt, dus ook in Nederland. Daarvoor hoeft u als gebruiker van Chemeter niets te doen. De updates zijn volledig geautomatiseerd.

 

Toxicologisch blad

Chemeter heeft een toxicologische profielmodule die automatisch en moeiteloos alle nodige documentatie creëert. Zoals verplicht in artikel 45 van de EC verordening 1272/2008 (CLP). Dit betreft de benoeming van instanties die informatie moeten ontvangen van importeurs en andere distributeurs van gevaarlijke mengsels. Gevaarlijk op basis van gezondheid en fysische aspecten. Belangrijkste doel: het formuleren van preventieve en curatieve maatregelen in het geval van noodmaatregelen op gezondheidsgebied. Bovendien heeft deze Siam software ook een andere module ontworpen die voldoet aan de equivalente verplichting in Portugal (CIAV), die werkt volgens de toxicologische kennisgevingsprocedure van het land. Naast onze consultingservice helpen we onze klanten om gifcentra in Europa en de rest van de wereld op de hoogte te stellen.

 

Eenvoudig labels ontwerpen in uw huisstijl

Chemeter biedt een geïntegreerde labelontwerper waarmee u gemakkelijk en snel labels kunt ontwerpen met informatie over uw product. Inclusief grootte en beschikbaarheid. Geheel conform CLP- en GHS-regelgeving, vormgegeven in uw eigen huisstijl. Ook dat is de meerwaarde van deze Siam software voor VIB. Dit werkt als volgt:

 1. Bereid uw sjabloonontwerp voor.
 2. Selecteer de talen.
 3. Creëer automatisch het label.

Safety Data Sheets (SDS)Veiligheidsblad

Vermijd sancties door op een eenvoudige manier aan de wetgeving te voldoen

Chemeter genereert veiligheidsinformatiebladen op basis van een automatische berekening, voldoend aan de wetgeving van het land waarin het product wordt verkocht en aan branche-specifieke voorschriften.

Een veiligheidsinformatieblad moet voldoen aan:
 • Formaat volgens specifieke voorschriften (sectietitels, juiste juridische terminologie, et cetera ).
 • Officiële taal van het land waar het product op de markt wordt gebracht.
 • Conform aan de regels met betrekking tot de blootstellingswetten per land
 • Lijst van landspecifieke wetgeving in sectie 15.

Het correct genereren van het veiligheidsinformatieblad (SDS) is een onvermijdelijke noodzaak geworden als het gaat om het op bevredigende wijze en op een snelle manier voldoen aan de huidige voorschriften om onnodige sancties te voorkomen.

Integratie met uw systeem

Maak gebruik van de kracht van Chemeter in uw managementsysteem

Siam software voor VIB biedt u de mogelijkheid om uw gegevens over te dragen of volledig te integreren in uw productiesysteem (u hoeft uw productinformatie niet opnieuw in te voeren).

Met Chemeter neemt u automatisch en op een transparante wijze documentatie op (veiligheidsinformatiebladen, labels, transportdocumenten, enzovoort) in uw productieprocessen. Verder biedt het systeem u de mogelijkheid om snel en betrouwbaar informatie (formules, functies, enzovoort) over te brengen van uw managementsysteem naar Chemeter (en vice versa).

1. Webservices en XML: gebruik de meest betrouwbare technologie
Chemeter zorgt voor dynamische en betrouwbare integratie die is toegesneden op alle systemen, met behulp van communicatienormen en overdracht van gestructureerde informatie.

2. Importeren vanuit externe gegevensbronnen: integreer uw gegevens snel
Chemeter biedt een intuïtieve wizard waarmee u gemakkelijk en moeiteloos gegevens uit andere bronnen kunt importeren (Excel, Access, ODBC, Microsoft SQL Server, Oracle, MySQL, DB2, enzovoort). Het kost u slechts enkele minuten om uw gegevens in te voeren in Chemeter.

3. Opdrachtregel: de meest rechtlijnige technologie
Interactie met Chemeter met behulp van de opdrachtregel.
Onze klanten hebben veel managementsystemen die zijn geïntegreerd met Chemeter. Dit zijn de bekendste:

 • ECM GT Químca
 • Logic Class
 • AS/400
 • Oracle
 • Expertis
 • Primavera
 • JD Edwards
 • SAP
 • PHC
 • SAGE
 • Selenne
 • Microsoft Dynamics Nav (Navision)
Chemeter en de wet

Siam is met Chemeter wereldwijd actief in meer dan 50 landen over de hele wereld. Deze GHS-conforme VIB’s worden weergegeven in de taal van het land van bestemming en voldoen aan de wettelijke eisen van dat land.

Dit is mogelijk dankzij het slimme, automatische calculatiesysteem dat de specialisten van Siam hebben speciaal voor deze toepassing hebben ontwikkeld.

Altijd up-todate

Nationale en internationale regelgeving met betrekking tot de chemische industrieën is voortdurend onderhevig aan veranderingen. Om in die omgeving een IT-oplossing te kunnen bieden, heeft Siam tevens een innovatieve oplossing gevonden om op ieder niveau en op elk gebied – softwarematig, juridisch en chemisch – te voldoen aan alle eisen. De Chemeter software wordt regelmatig ge-update met wetswijzigingen en nieuwe functies om altijd aan alle behoeften van onze klanten te kunnen voldoen.

CLP en GHS labels ontwerpen in uw eigen huisstijl

 

Innovatief en veelzijdig

Chemeter biedt een geïntegreerde labelontwerper waarmee u snel en gemakkelijk labels ontwerpt met informatie over uw product. Uiteraard geheel conform CLP en GHS regelgeving. Vormgegeven in uw eigen huisstijl.

 

Etiketten samenstellen en controleren

In de dagelijkse praktijk wordt de label editor van Chemeter niet alleen gebruikt om wettelijk verantwoorde etiketten te printen. Veel bedrijven gebruiken de tool ook om nieuwe etiketten inhoudelijk samen te stellen en oude etiketten te controleren.

Labels creëren

 

 1. Bereid uw sjabloonontwerp voor
 2. Selecteer de talen
 3. Creëer automatisch het label

Relevante industrieën

♦ Lijmen
♦ Multi-sectorale toevoegingen
♦ Laboratoria
♦ Diervoeding
♦ Automotive en smeermiddelen
♦ Rubber

♦ Kleurstoffen en pigmenten
♦ Glazuur
♦ Bestrijdingsmiddelen
♦ Biociden en meststoffen
♦ Textiel en lederwaren
♦ Harsen

♦ Verven
♦ Vernissen en inkten
♦ Reinigingsproducten,
♦ Parfums en cosmetica
♦ Bouwstoffen
♦ Farmaceutische industrie

GEAVANCEERDE FUNCTIES

R&D-simulator

Met behulp van de Chemeter R&D-simulator kunnen prototypes van formules worden gegenereerd om hun eigenschappen van tevoren te controleren. Op die manier bespaart u tijd op testperiodes en kunnen de medewerkers zich met andere zaken bezighouden.

De Chemeter R&D-simulator is gebaseerd op voorspellingsmodellen die momenteel actief worden ingezet bij de ontwikkeling van chemische technologie. Onder supervisie van de onderzoeksgroep DIQMAG – verbonden aan de Universiteit van Salamanca – zijn de theoretische resultaten van de simulator geverifieerd met experimentele resultaten. Op die manier is Chemeter ook een waardevol instrument waarmee onnodig tijdverlies in het laboratorium wordt voorkomen.

SIAM® DATABASE

De Chemeter stoffen bibliotheek wordt voortdurend wordt bijgewerkt en geverifieerd door deskundigen. Op die manier bent u ervan verzekerd dat uw beveiligingsdocumentatie altijd voor 100% correct is en dat u deze nooit en te nimmer handmatig hoeft bij te werken. Onze bibliotheek met stoffen bevat:

Classificatie van stoffen volgens de regelgeving van ieder apart land (bijlage VI van Verordening (EG) Nr. 1272/2008 (CLP), Dossier van registratie van REACH in Europa, NITE in Japan, et cetera).
Toxicologische eigenschappen (acute toxiciteit LD50 / LC50).
Ecotoxicologische eigenschappen (LC50 / EC50, BCF, Biologische afbreekbaarheid, et cetera).
Blootstelling grenswaarden voor meer dan 50 landen.
Nationale inventarissen (TSCA, Proposition 65 in de VS …).

TRANSPORT DOCUMENTEN

Met Chemeter is het mogelijk om de goederengegevens (ADR / RID, IMDG en IATA) automatisch te classificeren en vrachtbrieven te genereren volgens de ADR. Daarmee behoort handmatig invoeren van de gegevens tot het verleden.

Het transport van gevaarlijke goederen wordt geregeld door de ADR-overeenkomst. Krachtens deze overeenkomst is de afzender van gevaarlijke goederen verplicht om bij de afgeleverde gevaarlijke goederen een bijbehorende vrachtbrief te leveren aan de persoon die verantwoordelijk is voor het vervoer. Het transportdocument bevat gegevens over verzender, vervoerder, ontvanger en specifieke informatie over de goederen.
e

NIEUWSTE TECHNOLOGIEËN

Chemeter functioneert op basis van een stabiel en technologisch geavanceerd platform. Dit zorgt voor een optimale, snelle, robuuste, flexibele en volledig geïntegreerde werking met computersystemen.

Integratie met het ERP van uw bedrijf.
Automatische gegevensimport vanuit externe bronnen.
Nieuwste Microsoft-technologieën voor ontwikkeling: Net en SQL Server.
Gecentraliseerde en uniforme gegevens in een databaseserver die gelijktijdige gebruikers van meerdere werkstations toelaat en altijd bijgewerkte informatie garandeert.
Informatie is gemakkelijk toegankelijk en in realtime.
Aantrekkelijk en aanpasbaar ontwerp, inclusief het uiterlijk van Office.
Eenvoudige installatie en configuratie.

Ja, ik wil vrijblijvend een gratis demo van Chemeter

15 + 14 =