VIB software: gevaarlijke stoffen onder controle

Bent u verplicht om VIB’s aan te bieden en gevarenetiketten af te drukken?

 
Beheert en/of verkoopt u gevaarlijke stoffen en mengsels? In uw eigen land of in het buitenland? Dan dient u bij het leveren van uw producten VIB’s (Veiligheidsinformatiebladen) te leveren. Informatie waarmee de mensen die met die producten in aanraking komen op een zorgvuldige manier worden geïnformeerd over de veiligheidsvoorschriften van uw chemische grondstoffen of mengsel. Zodat ze deze op een veilige manier kunnen verwerken. Dat betreft werknemers van zowel uw klanten als die van bedrijven verderop in het distributiekanaal. Tot aan de eindgebruiker toe. Deze VIB’s dienen op ieder moment te voldoen aan alle geldende voorschriften, die van land tot land verschillen.

 

Gobally Harmonized System (GHS)

GHS (Gobally Harmonized System) is een wereldwijd geharmoniseerd systeem voor classificatie en labelling van chemicaliën. Het GHS is een door de Verenigde Naties geïnitialiseerde, internationale overeenkomst. Met als doel het standaardiseren van consistente criteria. Voortkomend uit en aansluitend op de classificaties en etiketteringsnormen zoals deze voorheen door verschillende landen werden gebruikt. Een GHS-compatibel label is samengesteld uit een aantal elementen zoals pictogrammen, signaalwoorden en statements.

 

Eenvoudige, flexibele en kosteneffectieve VIB oplossing

Software voor Veiligheidsbladen biedt een automatische classificatie (VIB) en etikettering van chemische grondstoffen en mengsels. Volgens verschillende wereldwijde GHS-normen. Het is bovendien een eenvoudige, flexibele en kosteneffectieve oplossing. Voor het produceren, opslaan en – in combinatie met SDS Area – distribureren van uw eigen VIB.

 

Op maat gemaakte sjablonen

Onze software voor Veiligheidsbladen is ontworpen en ingericht om snel en gemakkelijk VIB’s te creëren. Voor de meest uiteenlopende markten en klanten. Met onze intelligent ingerichte database kunt u uw sjablonen eenvoudig opslaan en beheren. Zodat het productieproces snel en gemakkelijk kan worden geautomatiseerd.

 

VIB’s in de stijl van uw keuze

Nadat u uw gegevens hebt ingevoerd, kunt u VIB’s maken in de stijl van uw keuze. U kunt uw VIB’s ook duidelijk onderscheiden door uw bedrijfslogo te importeren. Dit logo kan bovenaan uw VIB verschijnen of op elke pagina. Als u producten onder dochternamen levert, kunt u ook afzonderlijke sjablonen maken met hun relevante logo’s.
Mede dankzij onze eenvoudige WYSIWYG-interface (u ziet wat u krijgt) is het maken van VIB’s net zo eenvoudig als het invullen van een willekeurige lijst. Om uw stoffen te classificeren, hoeft u enkel de gevraagde informatie kunt importeren. Vervolgens wordt het VIB automatisch voor u ingevuld.

 

Meertalig

Onze VIB software wordt geleverd in het Engels, in uw eigen taal en in een taal naar keuze. Andere taalversies kunnen eenvoudig worden aangeschaft en geactiveerd. Zelfs bi-directioneel Arabisch is mogelijk. Daarbij loopt de tekst van rechts naar links, maar getallen links naar rechts.
U kunt op elk moment het gegevensblad op het scherm bekijken om precies te zien hoe het eindresultaat eruit ziet. Als u vervolgens dezelfde VIB in een ander formaat nodig hebt, gebruikt u gewoon de functie ‘vertalen’ om alle informatie naar een ander sjabloon te kopiëren, in het formaat van uw keuze.

 

Gratis demonstratie van onze software

Wilt u graag meer weten over de mogelijkheden die Software voor Veiligheidsbladen (VIB) u biedt? stuur dan een mailtje naar gratisdemonstratie@softwarevoorveiligheidsbladen.nl.