SIAM werkt samen met Vicente Ferrer Foundation in “Oxygen for India”-campagneSinds 1969 zet de Vicente Ferrer Foundation zich in voor de strijd tegen armoede en de ontwikkeling van een van de meest verarmde gebieden van India, de staten Andhra Pradesh en Telangana. De stichting houdt zich normaalgesproken bezich met acties om het bewustzijn van hygiënegewoonten te vergroten, discriminatie van vrouwen te bestrijden, migranten te helpen, inclusief onderwijs te bevorderen, enzovoort.
SIAM werkt samen met Vicente Ferrer Foundation in "Oxygen for India"-campagne
Noodsituatie als gevolg pandemie

Maar de noodsituatie op het gebied van de volksgezondheid als gevolg van de pandemie van het coronavirus vormde een enorme uitdaging voor alle materiële en menselijke hulpbronnen van de stichting. Er werd onvermoeibaar gewerkt om de gevolgen van deze pandemie te verlichten.

 

Uitbreiding bedden en zuurstoftoevoerpunten

Dankzij dit immense werk werd het ziekenhuis in Bathalapalli door de deelstaatregering aangewezen als referentieziekenhuis voor COVID-19 en de afgelopen maanden is er gigantisch hard gewerkt om het aantal bedden en de zuurstoftoevoerpunten te vergroten.

 

Duizelingwekkende toename spoed- en noodgevallen

Door de duizelingwekkende toename van het aantal spoed- en noodgevallen sinds medio 2021 echter, zijn de materiële middelen niet voldoende om het ziekenhuis en zijn ondersteunende netwerken het hoofd te bieden en te voorzien van alle middelen die ze nodig hebben. Hoewel het nieuws niet langer de krantenkoppen haalt, blijft COVID-19 het Zuidoost-Aziatische land hard treffen. Vooral in de landelijke gebieden.

 

“Oxygen for India”-campagne

Om deze reden lanceerde de stichting een noodcampagne “Zuurstof voor India”, cruciaal om te voldoen aan de behoeften van haar ziekenhuis in Bathalapalli.

 

Trots op deelname moederbedrijf Siam Spanje

We zijn er dan ook bijzonder trots op dat ons moederbebedrijf Siam Spanje zich bij dit initiatief heeft aangelsoten en een substantiële donatie heeft gedaan als bijdrage aan het verlichten van de effecten van COVID-19 in India.

 

Donaties zijn bedoeld om:
  1. Zorg voor zuurstofcilinders, concentrators en generatoren om de bevoorrading in onze ziekenhuizen te verzekeren.
  2. Zorgen voor en behandelen van patiënten met ernstigere symptomen van COVID-19.
  3. Bewustwording creëren over preventiemaatregelen en het belang van vaccinatie.

 

Als u meer wilt weten over deze noodsituatie en met hen wilt samenwerken, kunt u dat doen via de volgende link (in het Spaans).

 
Wie is Vincente Ferrer?
Meer informatie over de Vincente Ferrer Foudation?

 
Lees ook: Richtsnoeren kennisgevingen gifcentra 4.0